Kelenföldi indóházból múzeum lesz

A kormány február 9-én kiemelt beruházásnak minősítette a Kelenföldi pályaudvar átépítését, ahol a Közlekedési Múzeumnak jön létre egy tematikus kiállítóterme, ami főleg a vasúttal foglalkozna. Az épületet nem csak felújítják, de ki is bővítik a későbbiekben. Többek között kap egy trainspotter teraszt is, ahonnan megfelelő kilátás nyílik a vasúti forgalom felé, így akár különleges fényképek is készíthetőek.

Az épületben egy több száz négyzetméteres terepasztal is helyet kap egy vasúttörténeti kiállítás részeként, ami szintén vonzhatja a kisgyermekes családokat is. Emellett múzeumpedagógia foglalkozásokkal színesítik majd a kiállításokat.

Az épület oldalában található villamos-végállomáson meglévő bódékat elbontják, helyükön tematikus játszóteret alakítanak ki, aminek a teraszon szabadtéri filmvetítéseket is lehet majd rendezni. Az épület másik, a Volán pályaudvar felőli oldalán, pedig egy, az épülettel közel egyidős gőzmozdony kerül kiállításra a szabadtéren.

Képek, forrás: Közlekedési Múzeum

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .