Súlyos vasúti baleset Újfehértónál

2021.04.20-án, kedden Újfehértónál halálos vonatbaleset történt. Egy traktor a tilos jelzés ellenére behajtott a vasúti átjáróba, ahol először a 6524-es számú, Debrecenből Záhonyba tartó vonattal ütközött, majd a szemből, Záhony irányából érkező 6203-as számú személyvonat rohant bele a roncsba. Az ütközés utána a Záhony irányából érkező vonat mozdonya kisiklott, elhagyta a vágányokat, onnan 16m távolságra állt meg. Több vagon kisiklott, 1 felborult, 5 utas és a mozdonyvezető is megsérült. A roncsok elzárták mind a két vágányt. A traktor vezetője a helyszínen életét vesztette.

Fotó: MÁV

A vágányok felszabadítása több napig is eltarthat, a vonatok helyett autóbuszok közlekednek. A vonalon 30-60 perc késésre lehet számítani. Debrecen – Nyíregyháza, illetve Debrecen – Záhony között pótlóbuszokkal lehet utazni.

Szerda estére a két kisiklott kocsit és az oldalára borult vagont is sikerült visszahelyezni a sínekre. Mivel a mozdony a vasúti töltés mellé került, és kissé belesüllyed, először körbe kell ásni, majd ezután történhet meg az emelés. A tervek szerint ma éjszaka kerülhet vissza a sínekre. Az egyik megrongálódott vágány helyreállítását csak ez után tudják megkezdeni. Várhatóan 23-án, péntek reggel tudják átadni a forgalomnak, és ezután folyatódhatnak a munkák a másik vágányon. A helyreállítási munkák akár jövő hétvégéig is eltarthatnak. Leszakadt a felsővezeték 3km hosszban, cserélni kell a síneket, újraszabályozni a vágányokat, és egy helyen pótolni kell a felsővezeték-tartó oszlopot is. A helyszínen összesen 40 ember dolgozik a kárelhárításon.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .