Elkészült a Nyugati pályaudvar tetőszerkezete

A MÁV beszámolója szerint elkészültek a Nyugati pályaudvar csarnoképület tetejének felújításával. Az előzetesen felépített 26 m magas térállványzatot már elbontották. Jelenleg csarnok héjszerkezetén dolgoznak, valamint a főpárkányt restaurálják a szakemberek.

Forrás: MÁV

A tetőszerkezet megújításával a csarnok világítása is megváltozik, új lámpatestek kerülnek beépítésre. A tető bevilágítására szolgáló üvegezés elkészültével, most a bazilikális ablakok ragasztott, biztonsági üvegezése zajlik. A hat toronytetőből négy csúcsdísz már a helyére került az eredeti pompájában. A főhomlokzat díszműbádogos konzolainak gyártása befejeződött, azokat folyamatosan helyezik vissza eredeti helyükre.

Forrás: MÁV

Megújul a gyorsétterem, a pénztárcsarnok, az épület két végén található üveg függönyfal. átépül a csapadékvíz elvezetés, új utastájékoztató-rendszer kerül kiépítésre, megújul a felsővezeték rendszer.Kicserélik a nem működő liftet a Westend közelében, a váci vonatokkal szemközt. Felújítják az aluljárót is, ahol szintén új világítás kerül beépítésre, megszüntetik a beázást, új álmennyezetet építenek. A Teréz körúti bejáratnál a műemlékvédelemre tekintettel épül ki rámpa a mozgáskorlátozottak részére, valamint a csarnok aszfaltozására és ott taktilis burkolat kialakítására 2022 év végéig kerül sor.

Forrás: MÁV

Az épületet legkorábban a 2021-22-es tanév elején veheti igénybe az utazóközönség.

Forrás: MÁV

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .