2. rész: Az asztal építménye

Ezek után következhet az asztal alapanyagainak beszerzése. Az asztal lapja mindenképpen rétegelt falemez legyen, (1-1,5 cm vastagság között,) semmikképpen sem farost és OSB lap, ezek ugyanis nem bírjáka terhelést. Az asztalnak stabilnak kell lennie, ezért minimum négy egyforma láb kell alá. Legjobb, ha a láb négyzet keresztmetszetű. Alépítménynek / keretnek fenyődeszkát ajánlom. A keretbe méterenként újabb merevítőket érdemes beépíteni a terhelések megfelelő elviselése miatt. Ügyeljünk arra, hogy a keretet és a merevítéseket derékszögben fogassuk össze, a lécek vágásánál is ügyeljünk a derékszögre, különben csále lesz a keret. Ha a tanácsok után nem mernénk mi magunk belefogni, elkészíttethetjük asztalossal is.

One comment

  1. Ha jól látom kétféle technika létezik: hagyományos asztal (láb, merevítés, lap), illetve amikor egy keret készül, a végányzat alatt lesz csak rétegelt lemez, az egyéb terep részek alatt hungarocel/nikecel lapok.

    Mik az előnyök hátrányok (azon túl, hogy az előbbi nehezebb, utóbbinál sokat kell fűrészelni a kerethez)

    Kösz:
    Bandi

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .