3. rész: Parafa alap

Ha elkészültünk az asztal szerkezetével, rajzoljuk fel rá a már megtervezett pálya nyomvonalát, ne feletkezzünk meg azon helyek jelöléséről sem, ahol majd a vezetékek feljönnek az asztal lapja alól. Ezek után számoljuk ki a szükséges sínmennyiséget és vásároljuk meg őket.

A síneket az asztalra többféle módon is felszerelhetjük. A legpraktikusabb, ha az asztallap és a sínek közé 2mm vastag parafalemezt szabunk. Ez több okból is jó. Először is, hangcsillapítoként is funkcionál, másodsorban pedig tökélesen megfelel töltésimitáció alapjának is. Ilyen parafalapot bármely barkácsboltban lehet vásárolni, általában parketta alá rakják be szintén hangszigetelésként. Vékonysága miatt simán sniccerrel vágható. Vágjuk ki a lapokból a megfelelelő alátétetek, és vagy kétoldalú ragasztóval, vagy melegragasztóval ragasszuk az asztalhoz, semmiképp se szögeljük és csavarozzuk, mert az átviszi az asztallapra a rezgést, és semmit sem fog érni a hangszigetelés.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .