Auhagen 15200 hármas épületkészlet

Elérkeztünk egy újabb Auhagen házteszthez. Ez egy kicsit más lesz, mint az első. Azért is, mert itt nem egy épületet tesztelek, hanem egyszerre mindjárt hármat. És hogy miért is hármat?? Mert a készlet, amit vettem, 3 épületet tartalmaz: a 12229-es számú templomot, a 12259-es számú „Erika” faházat és a 12232 „Ingrid” családi házat.
A dobozt kibontva előkerült a 3 zacskó, amiben a 3 épület külön külön helyezkedett el. Az elkészítést a templommal kezdtem, az összerakási rajz alapján haladtam a ragasztással. Az állomással ellentétben most jó helyen voltak az öntőcsonkok, nem az ablakpárkányhoz, hanem a kerethez voltak rögzítve. Szerencsére ezzel sokkal kevesebb gond volt. Az ablakokat a falon lévő kerethez kell rögzíteni, érdemes a falra tenni a ragasztót, és nem az ablakra. A templom hátsó részét érdemes először száraz próbálni és csak utána összeragasztani. A rajz szerint a tető ráragasztása után kell rárakni a villámhárítót, de mi mégse tegyünk így, mivel később még sok gondot okozhat, ragasztás közben többször leverhetjük. Ugyanígy érdemes eljárni a torony keresztjével is. Nekem az első hiba a torony tetején elhelyezkedő kilátóval volt. A torony tetején két kis pöcök van, és ez illeszkedne a kilátó alján található lukakba. Igen ám, de nálam sajna a az öntésbe hiba csúszott, és az egyik lukból nem jött ki a műanyag, de szerencsére ez nem hátráltatott a munkában, mivel egyszerűen az első erőteljes ráhatásra leesett. d:-)) Végső lépésként ragasztottam rá a keresztet, a villámhárítót, az órákat és az ereszcsatornákat. Ezzel összeállt az épület. De ezzel még nem értünk a végére, mivel kaptunk még apró szivacsdarabokat, amivel imitálhatjuk a vadszőlő felfutását a templomfalra. Amint ezzel végeztünk, megkereshetjük a helyét, és elhelyezhetjük a terepasztalon. A valóságban a templomok környékén mindig van egy kis tér, tegyük meg ezt az asztalon is. Rakjunk a térre egy pár bokrot is, valamint néhány virágot.  Gyönyörködjünk benne. Most már kijelenthetjük, hogy készen vagyunk. Ugye? d:-))
Én a faházzal folytattam a ragasztást. Ezt érdekes módon kezdtem, méghozzá a tetejével. Ráragasztottam a kéményt, az antennát, a tetőtéri ablakokat, az ereszcsatornát, tehát teljesen készre készítettem. Ezek után ragasztottam össze a falakat, beléjük az ablakokat. Itt szintén nem volt gond az ablakkal, az öntés itt is teljesen jó volt. Ezután a falakra ráragasztottam a tetőt, így majdnem kész lett a ház. De mégsem, hisz a házhoz tartozik egy kis előtér, amely különállóként kell összerakni, és ez szolgál bejáratként is a házhoz is. Ennek tetején helyezkedik el a gázkémény. Ehhez az épülethez is jár szivacsaprólék szintén növényként. Ezeket az ablakpárkányokon lévő balkonládákba, az ágasra, és a lugasra. Nos, ezzel az épülettel is készen vagyunk. Helyezzük el a asztallal és a székekkel együtt. Az asztal mellé helyezzük el a lugast. (Ugye te is ilyen helyen szeretnél élni?)
És most következik a családi ház. Ez sem okozott semmi különleges beavatkozást, majdnem minden tökéletes volt. Egyszerű volt összeragasztani, kevés sorját kellett eltávolítani. Érdekes volt, hogy a tetőre a gerinccserepeket imitáló darabot is külön kellett illeszteni. Egyetlen hiba volt, az viszont szerintem elég nagy baki. Az épület egyik oldalán van egy hatalmas ablak. Ebbe az üveget nem a vékony plasztiklapból kell beragasztani, mint a többi ablak esetében, hanem adtak egy odaillő plasztik elemet. Ezen viszont rajta maradt a kinyomóforma alakja, melyet vizes polírpapírral lehet eltávolítani. Növényutánzatot ehhez a házhoz is kapunk. ezeket szintén a balkonládákban helyezhetünk el. Most már nem maradt más, minthogy elhelyezzük ezt az épületet is az asztalunkon.
Így három szép épülettel gazdagodott asztalunk. Az árért, (mely boltban 9000 Ft,) szép épületeket kapunk, asztalunk díszeivé válhatnak. Mindenkinek ajánlom a készlet megvételét, melyet a mellékelt növény imitációval feldobhatjuk, egyedivé tehetjük.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .