Vasútmodell kiállítás lesz Zalaegerszegen

Fedezd fel, éld át, irányítsd!

Ismét egy hatalmas, gyönyörűen kidolgozott, részletgazdag és folyamatos mozgásban lévő terepasztal érkezik a Keresztury Dezső VMK-ba!

Az állomáshoz tartozó rendszer 23 elemből épül fel, kb. 80 m hosszú vágányon történik a vonatforgalom. Ez egy kétvágányú nyílt vonali pálya, amit 10 szerelvény szolgál ki automatikus térköz biztosítással. Érdekessége az életszerű táj kidolgozása a látványos egyben folyamatos vonatforgalom biztosítása mellett. A táj alpesi jellegű -hidakkal,-alagutakkal, -gyors folyású hegyi patakkal a hozzájuk tartozó épületekkel,-életképekkel kidolgozva. Ez 9 elemen látható, melyhez kapcsolódik „Szt.László állomás /3 elem/ valamint a 4,5 m2 alapterületű /3 elem/ vontatási telep körfűtővel /fordítókorong/ gőzmozdony kiszolgálását biztosító létesítményekkel /homokoló,-szenelő.- javítóműhely,-pályafenntartási telep/. A többi elem nyílt vonali elem, ill. a rendszer végén lévő fordulók felső részén egy mellékvonali vonatforgalom jelenik meg, két szerelvény működtetésével. Ehhez az asztalrendszerhez kapcsolódik a kőszegi rendszer Kőszeg állomással és a hozzá tartozó nyílt vonali elemekkel. Ennél a rendszernél megtalálható egy tároló állomás, ami a rendszert változatos szerelvényekkel látja el, valamint egy hurok forduló ami egyben tároló állomásként is lehet üzemeltetni. Így még több szerelvénnyel lehetséges a rendszert kiszolgálni. Az asztal rendszerek digitális üzemmódban működnek, így sebességgel, hangokkal, fényekkel még életszerűbben lehet a vonatforgalmat bemutatni.

A gyermekek igényeinek kiszolgálására egy játszósarkot alakítunk ki, ahol saját elképzelésük szerint játszhatnak és önállóan irányíthatják az oda elhelyezett vasúti járműveket.

Időpont: 2019. október 19-20. szombat 10.00-18.00; vasárnap 10.00-17.00

Belépő: felnőtteknek 800 Ft, gyermekeknek 600 Ft, Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető

Jegyvásárlás: a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem jegypénztárában, illetve online a www.kereszturyvmk.hu weboldalon válthatók.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .