Bezárták a Kelenföldi pályaudvar épületét

Hosszú ideje már csak a leépülés jellemezte a Kelenföldi Pályaudvar épületét. Nem csak külsőleg volt lerobbant, (potyogott a vakolat,) de belsőleg sem újították fel már jó ideje. Legutoljára 1989-ben nyúltak az épülethez. A műemlék épület állapota azóta folyamatosan romlott, mostanában pedig sorozatosan vesztette el a funkcióit is, míg nem az utolsó pénztár is leköltözött a négyes metró aluljárójába.

Így az épület ott maradt, október 4 óta üresen, hasznosítására rég óta nem volt ötlete senkinek. Most úgy tűnik, rendeződhet a sorsa, a Közlekedési Múzeum kapja és meg. Itt hoznának létre egy vasúti kiállítást. Az épület belsejében helyet kapna Magyarország legnagyobb terepasztala, rajta különleges, régi magyar vasúti járművek. Gőzmozdonyok, Árpád sínautóbusz, Stadler motorvonatok
Az épület külsejét az eredeti formában újítanák fel a tervek szerint. Belül a terepasztal mellett helyet kapna egy korhű jegypénztár és egy múltidéző étterem. A vasúttörténeti kiállítás bemutatná, hogyan alakult ki az első vonal átadásától kezdve az országos vasúthálózat.

Borítókép: Vág Gábor

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .