Auhagen állomásépület

Úgy döntöttem, hogy veszek egy állomásépületet a vasutamhoz. Közepes állomásom van, így ilyen épületet kerestem. Nem vagyok nagy pénzű, így a Faller és Vollmer az ára miatt nem igazán volt vonzó számomra. A boltban az Auhagen-t ajánlották. Nem is drága, 5290 Ft-ért jutottam hozzá egy kétemeletes épületet melyhez egy raktár is tartozik. Az egész épületegyüttes hossza 41 cm.  Ugyan ezért az árért Fallerből egy szimpla, kicsi, bár szintén emeletes-t kaptam volna, melynek hossza csak 21 cm lett volna.
Nos amikor kibontottam meglepődtem. Sok kell még ezen dolgozni! A lépcsőket láttam meg először. Hát igen, a kinyomó mintája rajta maradt. Az építést a főépülettel, azaz váróteremmel kezdtem. A nagy darabok jól illeszkedtek egymáshoz. A bal oldal két részből áll, a felső darabon a ragasztás helyénél rengeteg sorja volt, és hát volt öntési hiba is. (Le kellett vágni egy vastagabb darabot, különben nem ment volna az alsó elem mögé.) A falak ragasztása után az ablakok behelyezés következett. Itt jegyzem meg, hogy érdemesebb lett volna az ablakkereteket nem a párkánynál, a  finomabban kidolgozott résznél az öntőkerethez önteni. Így ugyanis elég sokat kellett csiszolni rajta. Sajnos minden ablakkereten rajta maradt a kinyomó nyoma, melyet már kedvem sem volt eltüntetni, mondván, ez még plusz dísz lesz rajta.Végül a falak aljára a kődíszeket raktam fel. Itt is volt rengeteg sorja és az egyik pici elem nem illeszkedett a nagy oldalsó díszítő elemhez. Ezek után már csak a külső mosdókagyló felragasztás volt hátra. itt már nem is gondoltam, hogy a kagylónak lesz mélyedése, és hát nem is volt. Mindegy, ez csak ritkán előforduló elem, és más gyártóknál sincs kidolgozva. Itt két darabból állt, ez egyik maga a kagyló, a máik a csap. Az épülethez oldalról csatlakozó irodahelység (, mely szintén emeletes,) ugyanilyen kidolgozás, ugyanezekkel a hibákkal találkoztam. Az épület oldalán helyet kapott két bicikli támasztó is. Sajnos ezeket nem tudom milyen okból középen is az öntőkerethez fogták. Ezeket szinte lehetetlen eltüntetni. Viszont ha van bicikli támasz akkor kell lenni biciklinek is. És lám van!! Ez meglepetés. Sajnos ez sem tökéletes. Rosszul van felfogva és hát, úgy tűnik Németországban a biciklinek nincs küllője. Sőt semmi sem tartja a kereket, csak a váz, amivel ebben a kicsinyítésben érintkezik. És hát az egész bicikli egy színű. A raktár építése során már nem tapasztaltam újabb hibákat a meglévőkön kívül. A végső eredmény a sok hiba ellenére szép házat eredményez, de ehhez sok munka kell. Míg más épületek (pl: faller, vagy pola) 1-2 óra alatt összerakható, ehhez egy egész nap kellett. No de nem csak a sok reszelés miatt volt ennyi idő, hanem azért is, mert elég aprólékos maga az épület. A ház oldalán van egy mosdókagyló kézmosásra, két oldalt egy-egy biciklitámasz, kémények, gázkémények, az egyik kéménynél még egy kis létra is van. A raktár részhez tartozik egy ki sufni is, a szerszámok tartására.
A házat azoknak ajánlom, akiknek szintén kevés a pénzük, vagy azoknak, akiket a sok munka nem ijeszt el és ezért közepes méretű, de igen szép épületet kapnak.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .