Súlyos vasúti baleset – Frontális ütközés Sápon

Ma hajnalban 4:20-kor Sáp állomáson frontálisan belement egy tehervonat az állomáson várakozó személyvonatba. A tehervonat sebessége állítólag 60km/h volt. A személyvonaton szerencsére kevés utas tartózkodott, ők, illetve jegyvizsgáló, valamint a baleset okozásával vádolt mozdonyvezető könnyebben sérült, a személyvonat mozdonyvezetőjének kiszabadításán sokáig dolgoztak a katasztrófavédelem emberei, 3 és fél óra munka után tudták kiemelni a roncsból. Mentő helikopterrel vitték kórházba, jelenleg küzd az életéért.

A balesetet az okozta, hogy a magánvasúti társaság tehervonata a tilos jelzést meghaladta. Sajnos valamiért a mozdony biztonsági berendezése nem állította meg a járművet. A képeken jól látszik, hogy a Szili vezetőfülkéje szinte megszűnt, a Sulzer mozdony viszont alig sérült. A mentést nehezítette, hogy először a személykocsik, majd a tehervagonokat le kellett csatolni a mozdonyokról, és el kellett vontatni onnan őket, hogy a mozdonyokat szét tudják választani.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .