Elvágott RailJet-ek

Az ÖBB közlése szerint október 2-től, 4-től, szerdától, elvágják a Nemzetközi RailJet xpress ((rjx 60, rjx 62, rjx 64, rjx 66, rjx 68) vonatokat Bécsben, mivel az egyes vasúti vonal felújítása miatt jelentős késések alakultak ki, ami az osztrák vonalra is átkerült. Ekkora késések az ÖBB szerint a nemzetközi vonatokon már nem elfogadható, ezért döntöttek így. A vonatok Bécstől közlekednek menetrend szerint, aki itthonról menne, ott át kell szállnia. Az érkező vonatok viszont átszállás nélkül érkeznek Budapestre. A MÁV által üzemeltetett nemzetközi vonatokat, így az éjszakai Kálmán Imre EuroNight vonatot.

Előzmény, hogy Lázár János utasította a MÁV-ot a felújítás haladéktalan elvégzésére. Sajnos ez megint azt mutatja, hogy Lázár János nem megmenti, hanem inkább szétveri a MÁV-ot. Az ő döntésének köszönhető, hogy több mellékvonalon leállt a vasúti közlekedés, és helyette buszokkal kénytelenek közlekedni az utasok.

Borítókép: hvg.hu

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .