4. rész: Sínek öregbítése

Az előző részben elkészítettük a parafa alátétet és lefektettük a síneket. Következő lépés lehet a vágányok élethűvé varázslása. Ezt pedig rozsdabarna festék felhasználásával lehet megejteni. Ehhez például a Humbrol 85 festékét lehet használni. Ezt egy vékony, nullás ecsettel érdemes felvinni a sínek alsó részére és a síntartó csavarokra. Ügyeljünk, hogy a talpfákra kevés kerüljön. Ha betonlaljas síneket használunk, akkor a talpbetont fekete szárazecseteléssel öregbíthetjük, ha faaljast használunk, akkor egy sötétebb barna színt használjunk, ugyanúgy szárazecseteléssel vigyük fel a talpfákra. Vigyázzunk arra, hogy a sínszálak felső részének tisztának kell maradni a megfelelő elektromos összeköttetés miatt. Érdemes a végén egy finom csiszolópapírral végigmenni a sínszálak tetején, hogy még véletlenül se maradjon rajta festék.  Ha idájig eljutottunk, várjunk legalább egy napot, hogy megszáradjon a festék. Következő lépés az ágyazat elkészítése lesz.

5 hozzászólás

  1. Hali! Lehetne némi képet kérni a műveletekhez? A vizuális dolgok valahogy hatásossabbak szerintem. Legalábbis nekem, és remélem nem vagyok ezzel egyedül:)

    1. Egyelőre nincsen, ezek fejből mennek, mivel én már túl vagyok rajta, majd ha folytatom, akkor talán csinálok képeket.

  2. Hú nagoyn szépen köszönöm!!!!:)
    u.i.: Na hány felkiáltójellel köszönjem még meg?:)

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .